Lente… Verwondering, vernieuwing

Home Brew

Op 18 mei open ik mijn deur en wat ben ik blij je te terug te zien.

De voorbije weken werden we gedwongen om ‘in ons kot’ te blijven.  Deze beperking van onze vrijheid zorgde voor onrust, irritatie en angst hier en daar, maar gaf ons tegelijkertijd ook de kans om wat langer voor onszelf te zorgen, om wat meer te verzachten. 
Stilaan mag nu eindelijk de Yang energie van de lente beginnen stromen.

Terwijl de winter een tijd was om energie te besparen en activiteit te verminderen, is de lente een tijd van verwondering, regeneratie, een nieuw begin en een vernieuwing van geest.

Tijdens de lentemaanden overheerst het hout-element (Traditional Chinese Medicine) en staan de lever en de galblaas centraal.  Deze zijn verantwoordelijk voor het vlot stromen van je levensenergie of Qi.

De lente is ook verbonden met het hartchakra.  Dit chakra symboliseert de onvoorwaardelijke liefde. 
Fysiek ondersteunt dit chakra de werking van hart, de bloedsomloop, een gezond hartritme en een diepe, ontspannen ademhaling.

Energetische behandelingen kunnen je hierin ondersteunen:

 • Een leverbehandeling om je lichaam te ontgiften
 • Een behandeling om je immuunsysteem te activeren
 • Verschillende behandelingen voor een betere ademhaling
 • Openen en verbinden van de chakra’s

Waarin kunnen we jou ondersteunen?


Wat kan je zelf doen?

Enkele basisprincipes uit de TCM (Traditional Chinese Medicine) die je zelf kan toepassen:
 
 1. Stretch jezelf
  De lever voedt de spieren en de pezen.  Volgens de TCM slaat de lever bloed en energie op tijdens rustperiodes en geeft deze vervolgens af aan de spieren bij activiteit, waardoor de spieren en pezen gezond en flexibel blijven.  Neem een ochtendstretch op in je routine.  Probeer bv. Yoga, Pilates-, of Tai Chi.  
 2. Eet fris groen
  Fris groen is de kleur van de lente.  Het eten van jonge planten, verse bladgroenten, spruiten en onrijpe graangrassen kunnen de algemene functies van de lever en het stromen van de Qi ondersteunen. 
 3. Stimuleer je lever met zure smaken
  Voedingsmiddelen en dranken met zure smaken kunnen de lever-energie stimuleren.Doe wat schijfjes citroen in je drinkwater en gebruik azijn en olijfolie voor saladedressings. 
 4. Drink Mariadistel-thee
  Mariadistel-thee beschermt de lever tegen schadelijke stoffen zoals alcohol, medicijnen, pesticiden, ed… en moedigt de lever aan om zichzelf te reiningen.
Categorieën -

Prettige feestdagen

Ik wens je een vrolijke Kerst en een gelukkig Nieuwjaar.
 

When life is sweet, say thank you and celebrate.
And when life is bitter, say thank you and grow.


Ben je nog op zoek naar een leuk geschenk voor de feestdagen?  

Je kan bij ons steeds een cadeaubon bestellen voor een energetische behandeling. Je kan ons contacteren via volgende link. https://ademenzo.be/contact/

Fijne Feestdagen

Peggy

Deel dit artikel

Categorieën -

Winter, tijd om te herbronnen en te revitaliseren

In het hart van elke winter schuilt een vermoeden van lente

Kahlil Gibran

De winter nadert met rasse schreden. In deze tijd van het jaar overheerst de YIN-energie. De natuur komt tot rust, dieren gaan in een winterslaap en ook voor jou is dit een tijd om extra zorgvuldig met je energie om te gaan. Deze donkere maanden vragen om naar binnen te keren, om te reflecteren, om innerlijke schoonmaak, zodat er plaats wordt gemaakt voor nieuwe energie als voorbereiding op een nieuwe lente.

Adem & zo biedt een aantal energetische behandelingen die bij dit proces ondersteunend kunnen werken zodat jij de winter kalm, fit en happy kan doorkomen.

Een kleine greep uit ons aanbod:

 • Een leverbehandeling om je lichaam te ontgiften

 • Een behandeling om je immuunsysteem te activeren

 • Ontstekingsremmende behandelingen

 • Verschillende behandelingen tegen vermoeidheid

 • Behandeling tegen (winter)depressie en mood swings

Wil je extra informatie of wil je meteen een afspraak? 

Zelfbehandeling

Enkele basisprincipes uit de TCM (Traditional Chinese Medicine) die je zelf kan toepassen:

 1. Volg een ‘winterdieet’

  Als het buiten kouder wordt, is het goed een dieet te volgen dat hoofdzakelijk bestaat uit verwarmende voeding.  Verwarmende producten brengen je lichaam in beweging, warmen het op en helpen bij het afbreken van afvalstoffen.  Voorbeelden zijn peper, kaneel, kruidnagel, wortel, venkel, ui…

 2. Pas je slaapritme aan.

  Ga wat vroeger naar bed en sta, indien mogelijk, ’s ochtends wat later op.   Probeer de invulling van je dagen klein en eenvoudig te houden.  Dit brengt je geest tot rust en houd  je mentaal in balans.

 3. Hou je voeten warm

  De acupunten onderaan je voeten staan in nauwe verbinding met je organen. Als je voeten koud worden, ben je meer vatbaar voor verkoudheden, griep en andere winterse kwaaltjes.
  Je kan je voeten 2 à 3 keer per week opwarmen met een voetenbadje. Voor een rustgevend effect kan je een paar druppels essentiële lavendelolie toevoegen.
Peggy Geudens