In het hart van elke winter schuilt een vermoeden van lente

Kahlil Gibran

De winter nadert met rasse schreden. In deze tijd van het jaar overheerst de YIN-energie. De natuur komt tot rust, dieren gaan in een winterslaap en ook voor jou is dit een tijd om extra zorgvuldig met je energie om te gaan. Deze donkere maanden vragen om naar binnen te keren, om te reflecteren, om innerlijke schoonmaak, zodat er plaats wordt gemaakt voor nieuwe energie als voorbereiding op een nieuwe lente.

Adem & zo biedt een aantal energetische behandelingen die bij dit proces ondersteunend kunnen werken zodat jij de winter kalm, fit en happy kan doorkomen.

Een kleine greep uit ons aanbod:

 • Een leverbehandeling om je lichaam te ontgiften

 • Een behandeling om je immuunsysteem te activeren

 • Ontstekingsremmende behandelingen

 • Verschillende behandelingen tegen vermoeidheid

 • Behandeling tegen (winter)depressie en mood swings

Wil je extra informatie of wil je meteen een afspraak? 

Zelfbehandeling

Enkele basisprincipes uit de TCM (Traditional Chinese Medicine) die je zelf kan toepassen:

 1. Volg een ‘winterdieet’

  Als het buiten kouder wordt, is het goed een dieet te volgen dat hoofdzakelijk bestaat uit verwarmende voeding.  Verwarmende producten brengen je lichaam in beweging, warmen het op en helpen bij het afbreken van afvalstoffen.  Voorbeelden zijn peper, kaneel, kruidnagel, wortel, venkel, ui…

 2. Pas je slaapritme aan.

  Ga wat vroeger naar bed en sta, indien mogelijk, ’s ochtends wat later op.   Probeer de invulling van je dagen klein en eenvoudig te houden.  Dit brengt je geest tot rust en houd  je mentaal in balans.

 3. Hou je voeten warm

  De acupunten onderaan je voeten staan in nauwe verbinding met je organen. Als je voeten koud worden, ben je meer vatbaar voor verkoudheden, griep en andere winterse kwaaltjes.
  Je kan je voeten 2 à 3 keer per week opwarmen met een voetenbadje. Voor een rustgevend effect kan je een paar druppels essentiële lavendelolie toevoegen.
Peggy Geudens